GSG architecten is ervaren in het ontwerpen voor cultuur: religie, uitvaart, bruiloft, doop, bezinning of museum. Het zijn de momenten die het leven van mensen bijzonder maken en die om een bijzondere architectuur vragen.

Vaak integreren we de gebouwen met de omliggende natuur, soms in Natura 2000 gebieden of maken natuurbeleving mogelijk vanuit de gebouwen. Veel complexen hebben een monumentale status, zoals het Philipsmuseum, de Torenpleinkerk en Kranenburg (rijksmonumenten).

De trapistinnen abdij in Arnhem is geïntegreerd in het gemeentelijke monument van de voormalige modelboerderij op die plek. De gebouwen voor Tuin de Lage Oorsprong liggen in het beschermde landschap van het beekdal De Lage Oorsprong en het nieuwe ontvangstgebouw voor de natuurbegraafplaats Koningsakker ligt in het Natura 2000 gebied.

Net zo complex als bouwen in de natuur is het bouwen in rijksmonumenten in centrumgebieden. Beiden vereisen een zorgvuldige voorbereiding, veel overleg en afstemming met de betrokken overheden zoals de monumentenzorg, RCE, provincie, omgevingsdienst en gemeente.

Uw project aan ons voorleggen? We gaan graag met u in gesprek.

neem contact op