De abdij O.L. Vrouw van Koningsoord zoekt een plek in afzondering in de natuur. De locatie van de voormalige Johannahoeve is hiervoor geschikt.
Wij hebben een ontwerp gemaakt, geïnsprireerd op de traditionele hoeve-architectuur en op de typische kloostertradities. Ontwerp voor gebouw en landschap zijn geïntegreerd, met daarin een duidelijke scheiding tussen het voor gasten en bezoekers toegankelijke deel (‘buitenslot’) en het alleen voor kloosterlingen toegankelijke deel (‘binnenslot’).

Het architectonisch ontwerp bestaat uit een carré waarin gekanteld 2 binnenhoven. Doordat de noklijn ten opzichte van het buitencarré gekanteld is ontstaat de karakteristieke hoofdvorm.

Het complex omvat een veelheid aan functies: woonruimten, vergaderruimten, winkel, restaurant, werkplaatsen, hotel en kerk. Deze grote diversiteit is in één architectonisch gebaar vormgegeven in nauw overleg met de hele kloostergemeenschap, gemeente en landschapsarchitect. Ook zijn delen van de voormalige Johannahoeve als monument in het complex opgenomen.

Open hier het projectblad

OPDRACHTGEVER
Abdij O.L. Vrouw van Koningsoord Oosterbeek

PROGRAMMA
ca. 8.676 m² b.v.o. nieuwbouw klooster met kerk en werkplaatsen

BOUWKOSTEN
€ 10.195.000,00 excl. BTW

CONSTRUCTEUR
Cumae bv Arnhem

ADVISEUR-INSTALLATIES
Lammerink Installatiegroep Ootmarsum

ADVISEUR-BOUWFYSICA
DGMR Arnhem

LANDSCHAPS ARCHITECT
Veenenbos en Bosch Arnhem

REALISATIE
2009