Voor de nieuwe natuurbegraafplaats Koningsakker in Arnhem ontwierpen we het ontvangstgebouw als een zusje van de naastgelegen Abdij koningsoord. Het gebouw voegt zich net zo in het omringende glooiende landschap met afwisselende open ruimte en bomen. De aula is ontworpen in hout, de materialen zijn onbewerkt en zullen langzaam in de tijd vergrijzen. Het is volledig duurzaam met PV cellen, warmtepomp, flora en fauna voorzieningen en water infiltratie vijver. Om vanuit de ceremonieruimte zicht op de natuurbegraafplaats zelf te creëren hebben we de aula op een heuvel ontworpen en de werkruimten daaronder geplaatst. Het origami dak staat voor de vrije geest en maakt tevens een prachtig plafond binnen.

OPDRACHTGEVER
Natuurbegraafplaats Koningsakker bv

OPPERVLAKTE
686 m2 bvo

OPLEVERDATUM
2021

PROJECTTEAM
GSGarchitecten bv (architectuur)
GAAV bv (bouwkundige modellering)
IBT Veenendaal (constructeur)
Bouwbedrijf van Middendorp (aannemer)
Pola (installateur)
Hooijer Renkum (Terreinwerk)
GSGarchitecten (bouwmanagement)
Vels Bouwadvies (bouwtoezicht)