In het centrum van Vaassen heeft GSG architecten het ontwerp gemaakt voor en nieuwe supermarkt met horeca en 30 appartementen. Het bouwblok is het sluitstuk van een gefaseerde herontwikkeling van het centrum van Vaassen. De nieuwbouw is opgedeeld in een aantal blokken om zo in schaal en korrelgrootte aan te kunnen sluiten op de directe omgeving.

De sociale huurwoningen aan de westzijde hebben een mooi uitzicht op het park. Dit park staat in verbinding staat met het kasteel De Cannenburgh. De huurwoningen in de zuidgevel kijken uit op de dorpskerk. Het lichte metselwerk en de kleuren van de houten panelen komen overeen met de kleuren van de kerk. Het zwarte blok aan de Torenstraat verwijst naar de zwarte eierschuur die vroeger op deze plek heeft gestaan.

Ook in dit project is extra aandacht besteed aan vergroening en de biodiversiteit. Zo komt op het dak van de supermarkt een grote binnentuin die toegankelijk is voor de bewoners. In de gevels zijn verschillende soorten nestkasten voor vleermuizen en vogels verwerkt. Op straatniveau worden verschillende geveltuintjes gemaakt.

OPDRACHTGEVER
Dreef Beheer bv

PROGRAMMA
Winkel 1643 m2
Horeca 485 m2
Wonen 1485 m2

BOUWKOSTEN
€ 6.000.000

REALISATIE
2023-2024