Het oude industrie gebied langs het Apeldoorns Kanaal zal langzaam veranderen in een stedelijke zone met woningen, bedrijven en winkels. Het plan voor het nieuwe winkelcentrum speelt hier op in door in het ontwerp de latere toevoeging van woningen op te nemen. Het plan bestaat uit een supermarkt op poten met parkeren eronder en uit een gebouw voor grootschalige detailhandel.

Shopping Centre Vlijt, Apeldoorn. This shopping centre is part of the transformation process from an old industrial quarter to a new residential area. The design for a supermarket and a large scale ratail outlet provides for a extension with apartment blocks.

OPDRACHTGEVER
Dreef Beheer bv

PROGRAMMA
9.000 m² bvo winkel, parkeergarage, magazijn, kantoor

BOUWKOSTEN
€ 8.100.000,00 excl. BTW

REALISATIE
2016

Dekamarkt Vlijtseweg is genomineerd als Mooiste Supermarkt van Nederland 2017

De verkiezing ‘’Mooiste Supermarkt van Nederland’’ heeft als doel om de aandacht voor architectuur en vormgeving bij de ontwikkeling van supermarktvastgoed te vergroten. Het in een initiatief van platform Supermarkt & Ruimte van vakblad FoodPersonality. De zeven genomineerde supermarkten zijn geselecteerd op basis van een uitgebreid locatiebezoek en beoordelingen op basis van objectieve criteria.