Het Inspiratiehuis Apeldoorn

In de lommerrijke wijk De Parken nabij het centrum van Apeldoorn staat de voormalige Openbare Leeszaal en Bibliotheek naar ontwerp van A.H. Wegerif uit 1912. Veel van het oorspronkelijke interieur is in de loop van de tijd verdwenen, de gevels zijn over het algemeen goed bewaard gebleven. Dit gemeentelijke monument is gerestaureerd. De nieuwe functie is kantoor voor speciale doelgroepen. Waar mogelijk is het interieur teruggebracht in de oorspronkelijke staat, met name de grote leeszaal is in oude luister hersteld. Naast de historische stijlelementen zijn nieuwe toevoegingen strak en eigentijds vormgegeven. Materiaal en kleurgebruik is duurzaam.

OPDRACHTGEVER
Het Inspiratiehuis

PROGRAMMA
560 m² kantoor en vergaderruimte

BOUWKOSTEN (incl. install.)
€ 300.000,00 inclusief inrichting, excl. BTW

CONSTRUCTEUR
Bartels Ingenieursbureau Apeldoorn

AANNEMER
Bouw- en aannemingsbedrijf Timmer Vaassen bv, Vaassen

ADVISEUR-INSTALLATIES
Hamer Installatietechniek bv, Apeldoorn

REALISATIE
2008